Om Vokalgruppen Harperne

Violinen? Nej. Guitaren? Heller ikke. Vi synes, at en harpe er mere passende, hvis man skal illustrere, hvor mange strenge vi har at slå på i vores repertoire. Deraf blandt andet navnet Harperne, som altså ikke dækker over en flok bedagede kvinder i Tante Møhge-kategorien, men derimod ca. 20 piger i alderen 23-50 år, som både er til klassiske og rytmiske toner - og som swinger, uanset om der står Johann Sebastian Bach eller Mills Brothers på nodearket.
Ambitionsniveauet er højt og den seriøse sangundervisning i højsædet, men vi lægger også stor vægt på det sociale og hyggelige samvær med sangen i centrum.

Vokalgruppen har rødder tilbage til Århus Folkemusikskoles Børne- og Ungdomskor under ledelse af daværende musikpædagog Vagn Pedersen. Siden skiftede koret navn til Da Capo Koret og Afrodite Koret, indtil vi altså i 1992 faldt for det tilpas tvetydige navn Harperne.

I dag ledes koret af Allan Dahl Hansen. Allan er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og arbejder i dag bl.a. som arrangør, kapelmester og pianist på Aarhus Teater, i operakompagniet Figaros og på Vilhelmsborg Festspil.
Vokalgruppen Harperne har foruden en del koncertvirksomhed i Danmark også i flere år medvirket ved koncerter i udlandet. I 1994 og 1996 gik turen til Goslar og i 1999 til Wien, hvor vokalgruppen skulle medvirke i to jubilæumsarrangementer for de wienerbørn, der kom til Danmark efter 1. og 2. Verdenskrig. I maj 2005 gik turen atter til Østrig, hvor Det Danske Samfund i Wien havde inviteret vokalgruppen til at medvirke i en række koncerter for blandt andre wienerbørnene.

Koret er på grund af sin størrelse og sit alsidige repertoire også efterspurgt som et festligt indslag i forbindelse med private fester (fødselsdage, bryllupper m.v.), kirkekoncerter, på caféer, plejehjem og i loger.